marielindberg.blogg.se

Kommer inte

att blogga här så mycket i framtiden. Kommer att använda mig av Loke & Yumas blogg istället......känns  lite jobbigt att blogga dubbelt, tycker jag....Tog upp deras blogg för nån månad sen och känner för att fortsätta den bloggen istället då jag har så pass mycket material skrivet i den redan......
 
Och lite roligare att blogga om vovvarna än att dravla en massa skit här.....
 
Denna bloggen kommer jag att ha kvar, men kanske inte vara så aktiv i istället.....
 
Gråt nu inte floder över detta ...;) fins så många andra som skriver skit och dravel här inne som ni kan följa.....;)
 
See you all....soon!!!!

Sorgligt

När människor tar på sig sånt dom inte klarar av ;(

Men men nån gång kanske dom lär sig av sina misstag, förhoppningsvis i alla fall.

Imorgon bär det av till grustaget för att fixa grus ska bli skönt att få det till hundgården nu ska kolla virke till hundgården åxå så jag får klart där och staketet till framsidan. Så nu är det dax att krypa under täcket o kramiza kudden ;)

Så var denna

veckan till ända åxå.......och med detta kom regnet hahaha.....
 
jaja har fått gjort lite ute idag i alla fall...sopat och plockat lite.....Har även lagt spår till vovvarna så do fick jobba lite...dom klarade detta galant trots att det var bra länge sen dom spårade.... ;) Har så smarta och duktiga vovvar som jag är så stolt över ;)
 
La även ett doftspår av kött åt grannvovven och hon klarade detta med MVG åxå trots att hon inte spårat alls mycket. Måste säga att Husky är nog den klokaste varelsen som går på fyra ben ;)
 
Dom är smarta, lugna, skäller inte, och en mycket trofast kompis ;) Dom litar på sin matte/husse till 500%, vilket ger ett mycket Bra samspel mellan hund och ägare. Ångrar INTE en sekund att jag valde just den rasen ;)
 
Nästa vecka har man massor att göra, får se hur mycket som blir gjort för känns som en infektion tagit fäste i kroppen just nu ;( Men inget att gråta över, finns de som har det värre ;)
 
Hoppas den svitt över inom de närmaste veckorna bara då gruset anländer till hungården, blir juh lite jobb med att få ordning på det efter leveransen, men blir juh till det positiva i alla fall och har ju blivit erbjuden hjälp till detta åxå ;) ;)
 
Snart dax att beställa tid för vaccinationer åt vovvarna åxå ;)  och sen ska det bli en tur till Ullared i Maj med grannen och Mallan, det ser jag fram emot. Alltid kul att åka dit.
 
Annars är nästan allt klart inne i huset nu.....ska köpa golv till två rum till bara och sätta upp resten av golvlisterna.....till sensommaren ska väggen i garderoben rivas så de blir EN istället för två, det ska bli skönt att få sätta igen väggen i sovrummet så man kan möblera på mer än ETT sätt ;)
 
Näe dax att kura ihop sig framför TVn och blänga lite ;)

Vart i Borås

och fikat med barnen..och en sväng upp till Emmis nya hus, det är ett underbart hus hon fått skulle mycket väl kunna tänka mig att bo där själv. Tomten är även enorm, skule passa mina vovvar precis ;) Bastu i ett litet gammalt hus på tomten fanns det där åxå...Hann även handla lite på vägen hem ;)
 
Sen hem och fixa köttbullar och potatis med lingon och gräddsås då Emmis och Pernilla kom hit på middag......Så det har varit en givande dag faktiskt ;)
 
Nu dax för lite annat...ska pingla lite sen krypa ner under täcket ;) ;)

Skön dag idag åxå

Så har sopat upp lite grus från gången som blivit efter grusnigen i vinterhalkan. Även planterat om mina träd inne och det behövdes, vissa träd ropade efter jord då krukan bestod av nästan bara rötter hihi
 
Imorgon blir det Borås och fika med mina barn ;) Ska även hinna med att handla och kolla virke till hundgården. Ska bygga ett lite lägre staket mot nätet så slipper Lillvovven se grannens hund när han ska rastas och så kan jag även ha lillvovven lös i hundgården utan att vara rädd för att han ska krypa genom staketet när grannhunden går förbi.
 
Funderar fortfarande på Varför mina hanhundar reagerar så på grannhunden, dels för att hon är en tik och dom har ALDRIG reagerat så på någon annan hund innan....Mycket märkligt......ser det som att tiken sänder ut negativ energi vilket dom känner av...för det är dom bra på att läsa när det gäller andra hundar. Även grannens hundar reagerar exakt likadant som mina mot tiken så något konstigt är det...men men jag ska försöka göra vad jag kan för att få mina hundar att sluta reagera negativt mot tiken.
 
Försökte vila en stund idag åxå, men det var kört då en annan grannes hund satt och ylade och det triggade mina hundar att gnissla och småyla. När jag väl somnade till så började han skälla istället.....olidligt att lyssna på sånt under dagarna för det triggar varenda hund i byn att börja skälla. Accepeterar visst att hundar hörs, men till en viss gräns.....och ska dom alltid skälla när dom är ute då blir man trött på det till slut. Finns lydnadskurser för hundar man gå på så kanske man kan få stopp på sina skällande hundar.
 
Visst min lillvovve kan skälla ute åxå, men då åker han in och då blir han i alla fall tyst!

Härlig dag idag

Första dagen på månader som värken och jag kommit överens ;) har kunnat städa en hel del pga detta ;)

Hyresvärden var här idag åxå och fixade en del saker jag behövde ha gjort.

I morgon om kroppen tillåter ska jag sopa upp all sten som dom sandat med under vintern. Ska även förbereda lite i hundgården innan leveransen av gruset dit anländer.

Får nog passa på att sola lite, ser lite blek ut om nosen nu om man jämför med grannen hihi

Mon andra granne ska hjälpa mig att ljusa upp mossan på huvvet åxå i dagarna ;)

Sover ni mycket mer avspänt om nätterna med den nya medicinen så hoppas att det gör att värken dämpar sig åxå ;)

Ska åka om kyrkogården i dagarna åxå och pyssla om lite hos Mamma & Pappa
Gud vad jag Saknar dom ibland ;( men tror att dom har det bra nu mär dom återförenats på andra sidan ;)

Dax att natta sig lite nu ;)

Ny dag...

ny vecka.....Ja veckorna flyter verkligen på snabbt.....Tråkigt att inte våren kan komma lika snabbt som veckorna går...men, men, den som väntar på något gott, väntar juh aldrig för länge, sägs det juh.
 
Rensade min gamla hårddisk igår på 500G så nu har jag lite mer ordning och reda på mapparna efter att sorterat och för över till min nya laptop. All musik och lite annat har fått ny plats på en extern hårddisk.
 
Om värken tillåter ska jag putsa köksfönstret idag så jag får upp nya gardiner där. Köpte en omgång tyg i veckan som var så ska försöka snörpa ihop gardiner av detta till köket ;)
 
Ska försöka hitta en BRA osteopat i trakterna åxå så jag kan få bort allt som spärrar från svanskotan upp till sista nack kotan så kanske värken lättar en del ;)
 
Snart läge för att lägga ut lite spår till vovvarna åxå så dom får lite hjärngympa. Dom gillar båda två att spåra så det är ett utmärkt sätt att stimulera hjärnan lite på dom.
 
Fortfarande rejält med tjäle i backen så staket lär dröja ett tag till innan det kommer upp, men till sommaren ska det väl sitta i backen, hoppas jag. Ska kika efter en högtryckstvätt i veckan åxå så man kan tvätta mattor , altan mm. Mattorna är inte roliga nu efter gyttjan som blivit när det töat. Hur mycket man torkat tassar efter hundarnas utevistelse så syns det spår efter den på mattorna.
 
Synd att det inte finns tvättmaskin för mattor i tvättstugan, det skulle underlätta, men går lika bra med högtryckstvätt på dom. Även "The Black Pearl" ska få en omgång så man ser att den gör sig förtjänt av namnet "The BLACK Pearl" Något som den verkligen INTE gör idag hahaha.
 
Näe Dax att försöka få igång kroppen till att försöka vara med och göra lite nytta...... ;)

Så jäkla trött...

idag ;( Men var i alla fall en sväng på loppis och handelsträdgården ;) Sov nog tre timmar efter detta, men lika trött ändå. Kan vara väderomslag på G som min kropp känner av ;(
 
Annars är jag mycket nöjd med livet just nu;) allt flyter på i en mycket bra riktning, förutom vissa småsaker som jag är så jävla irriterad på men, men...Skrattar bäst som skrattar sist.......tror även detta ska ändra kurs inom kort ;)
 
Alt går i alla fall åt rätt håll...Alla mina barn har landat i livet åxå och Härligt att se dom Lyckliga ;) ;)
Alla har dom fått både jobb, boende, sällskap och har det bra....det är huvudsaken. Så Jäkla stolt över dom ;)
 
Imorgon om vädret tillåter blir det "storstädning" av vovvarna....Dom ska borstas ur, badas och kloklippning, samt smörja in tassar, rensa öron mm. Dom börjar redan nu att släppa vinterpälsen, då solen varit varm ett par dagar. Lillevovven är redan trimmad så han slipper värmas för mycket i sommar.
 
Längtar till gruset anländer så dom slipper gyttjebaden i hundgården åxå. Ska även säkra upp staketet ca 1m så lillevovven inte kan ta sig ur, då han på något konstigt sätt inte tycks gilla grannens hund. Loke och Yuma gillar den inte heller, en dom är juh inte lika ettriga som lillevovven. Vill juh inte att någon av mina hundar ska komma ut ur hundgården och löpa runt här, finns ju katter att jaga och jakten plockar gärna fram "rovdjuret" i hunden och katten blir plötsligt ett byte för dom Vore tragiskt om något sådant hände...... och hundrädda personer kan ju även komma i deras väg åxå....så ska bespara både katterna och dessa personer detta ;)
 
Näe dax att göra annat ;) Ska plinga lite sen kanske natta sig.........

Beställt....

fyllnadsmaterial till hundgården idag...Härligt att man kan få det hemkört och lyft direkt in i hundgården....så slipper man leriga vovvar i huset sen ;)
 
Imorgon bär det av till loppis och handelsträdgården ska även försöka hinna kolla på material till staket så man slipper ha folk korsande över tomten när dom ska gå förbi......
 
Känns som våren ändå är i antågande så nu kan man börja planera för det som ska fixas ute. Blev inte mycket av den varan förra sommaren pga omständigheterna som var då, men i år kan man fixa och dona lite. Ska hinna och orka med mycket hihi.
 
Men ska även hinna åka lite MC åxå hoppas jag ;)
 
Har hittat ett bra läkemedel nu åxå så jag sover lite mer avslappnande än innan och helt utan biverknigar var det åxå, Den enda biverkningen är lite dåsighet dagen efter mitt på dagen och det kan jag leva med ;) Gillar sådant läkemedel. Vill inte ha  läkemedel som ger 200 biverkningar för att ta bort det man behöver läkemedlet för. Räcker så gott med värken man har ändå utan att man ska behöva dras med annan skit åxå.
 
Nästa vecka kommer hyresvärden åxå och fixar lite som jag behöver ha ordning på ;)
 
I Torsdags var Andre här och hämtade alla gammal bråte som jag skulle slänga, så han fick material till en rejäl brasa med sig hem. Varga blev  jätteglad över att få komma till "sitt gamla hem" och hälsa på sina "döttrar" Kul att dom kan träffas, vovvarna lite då och då, för dom är ju uppväxta tillsammans ;)
 
Ska ta med mina vovvar  ut till Varga och Andre en dag åxå. Kanske kan jag släppa Loke lös där ute, så han kan springa av sig, vi får se hihi. Ska till brukset en dag med han så han får springa av sig rejält.

Nya Regler

Tydligen i våran tvättstuga Städa först och tvätta sen Jaja fogar mig till dessa regler och f.o.m nu så städar jag inte heller det jag måste städa innan jag kan börja tvätta. Att städa Torktumlarna verkar vara över vissas IQ, tyvärr. Kanske ska man inte använda dessa om man inte vet hur dom ska de ska städas efteråt.

Ska bli kul

Att se om torktumlarna är städade imorron när man ska tvätta. Har tröttnat nu på att städa skiten efter andra i dom så får ringa hyresvärden imorrn om dom är ostädade. Tråkigt att vissa tror att dom kan komma till en städad tvättstuga och sen skita i att själva städa efter sig. Men ska löpa egen maskin och tumlare så slipper jag städa efter dom sen.

Dax

att kramizza kudden lite nu ;) Kommer juh en dag imorgon åxå ;) Får se vad man hittar på för kul då hihi